Klas op stap

Het is voor elke school die mee in het avontuur wilt stappen. Het kleutermenu is een online platform dat organisaties en scholen samenbrengt. We laten jouw kleuters kennismaken met originele sportactiviteiten. Per schooljaar zijn er verschillende activiteiten die je zelf kiest uit een variërend en kwalitatief aanbod.

Voor wie is het kleutermenu?

Kleuters tussen 4 en 6 jaar kunnen via kleutermenu kennis maken met verschillende sportactiviteiten. Het zorgt voor een leuke interactie tussen de kleuters en de leerkrachten.

Ze ontdekken nieuwe activiteiten en kunnen zich volledig uitleven. Kan jouw school wat inspiratie gebruiken voor toffe of nieuwe activiteiten? Meld je aan voor één van onze geweldige activiteiten en tover een smile op het gezicht van de kleuters!

Hoe kan je het kleutermenu inboeken?

Meld je aan en volg de stappen op de website.

Na het inboeken geven wij je zo snel mogelijk antwoord op de beschikbare momenten dat we samen plezier kunnen maken!

Kleutermenu

Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen kan de school korting krijgen op de activiteiten die ze boeken. 
Dit aanbod geldt voor alle erkende scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen. 

Activiteiten

Meditatie

45 minuten 
€100 

Deze activiteit zorgt voor rust, concentratie en zelfbeheersing van de kinderen. Ze leren onbewust mediteren met behulp van rustige en doelgerichte oefeningen en de stem van de leerkracht.

Ze leren reageren op zintuiglijke signalen en hun bewegingen aanpassen aan tijd en ruimte. Daarnaast focussen ze ook op sensorische prikkels en laten ze deze rustig inwerken.

Kleuteryoga

45 minuten 
€100 

Kleuteryoga helpt de kleuters kennis te laten maken met yogahoudingen en -spelvormen.

Aan de hand van een verhaal kunnen de kleuters de activiteit uitvoeren. Ook hier komt de prikkeling van de zintuigen aan bod. Het zorgt voor een rustervaring en aftasting van de eigen grenzen. Deze oefeningen zorgen voor vertrouwdheid en eigenheid met het lichaam.

Parachute

45 minuten 
€75

Tijdens deze activiteit maken de kleuters kennis met een grote parachute. De bedoeling is dat ze hier leren samenwerken.

Er worden basisvaardigheden aangeleerd, verschillende materialen gebruikt en natuurlijk veel plezier gemaakt

Recyclage

60 minuten 
€150

Het klimaat wordt een alsmaar belangrijker onderwerp in de samenleving. Op een speelse manier willen we de kinderen hier bewust van maken.

Zo krijgen de kleuters een kleine les over het sorteren en recycleren. Daarna worden er leuke spelletjes gespeeld met gerecycleerd materiaal. Op die manier leren ze ook zuinig omgaan met gebruikte materialen en kunnen ze hun fantasie en creativiteit de vrije loop laten gaan.

Stoeispelen

45 minuten 
€100 

Deze oefeningen zijn ideaal om de kleuters met elkaar te laten stoeien en ravotten.

Aan de hand van leuke oefeningen gaan ze elkaars kracht meten en hun grenzen aftasten. Ze leren wat het verschil juist is tussen stoeien en vechten. Stoeien is een manier van communiceren en uiten voor een jong individu en is heel belangrijk in de ontwikkeling van een kind.

Deze website maakt gebruik van cookies