Klas op stap

Kan jouw school wat inspiratie gebruiken voor toffe of nieuwe activiteiten?

Klas op stap is een online platform dat organisaties en scholen samenbrengt. We laten jouw kleuters kennismaken met originele activiteiten waarbij leren en bewegen centraal staat. Kies uit één van onze leuke workshops of leerzame reeksen en wij komen naar jouw school!

Voor wie is Klas op stap?

Kleuters tussen 4 en 6 jaar uit scholen van het arrondissement Antwerpen.

Sommige workshops zijn ook toegankelijk voor het buitengewoon onderwijs.

 

Hoe kan je een activiteit inboeken?

Reserveer via onze website en vul het online formulier in. 

Na het inboeken geven wij je zo snel mogelijk antwoord op de beschikbare momenten dat we samen plezier kunnen maken!

Workshops

Kies uit één van onze toffe workshops en geef jouw kleuters een geweldige ervaring.
Wij komen naar jouw school om de workshop te begeleiden.

Deze activiteit zorgt voor rust, concentratie en zelfbeheersing van de kinderen. Ze leren onbewust mediteren met behulp van rustige en doelgerichte oefeningen en de stem van de leerkracht.

Ze leren reageren op zintuiglijke signalen en hun bewegingen aanpassen aan tijd en ruimte. Daarnaast focussen ze ook op sensorische prikkels en laten ze deze rustig inwerken.

 

50 minuten 
€95

Deze oefeningen zijn ideaal om de kleuters met elkaar te laten stoeien en ravotten.

Aan de hand van leuke oefeningen gaan ze elkaars kracht meten en hun grenzen aftasten. Ze leren wat het verschil juist is tussen stoeien en vechten. Stoeien is een manier van communiceren en uiten voor een jong individu en is heel belangrijk in de ontwikkeling van een kind.

 

50 minuten 
€95 

In de stedelijke context van het onderwijs zijn er veel kleuters met een taalachterstand. Tijdens een bewegingsles kunnen we hier ook aan werken om vooruitgang te boeken. Aan de hand van bewegingsactiviteiten gaan de kinderen luisteren, spreken en lezen. Er is aangetoond dat kinderen op deze manier beter leren, de oefening als plezierig ervaren en dat er meer betrokkenheid is. Er wordt gewerkt aan zowel cognitieve als motorische doelen.

50 minuten 
€95 

Kleuters zijn van nature nog zeer sterk op zichzelf gefocust en zijn het nog niet gewoon om veel samen te werken. De kinderen leren hier samenwerken per twee of meer aan de hand van een spelvorm. 

Er worden activiteiten aangeboden waarbij er veel verschillende werkvormen en materialen aan bod komen, zodat de kinderen in verschillende situaties leren samenwerken.

 

50 minuten 
€95

Kleuteryoga helpt de kleuters kennis te laten maken met yogahoudingen en -spelvormen.

Aan de hand van een verhaal kunnen de kleuters de activiteit uitvoeren. Ook hier komt de prikkeling van de zintuigen aan bod. Het zorgt voor een rustervaring en aftasting van de eigen grenzen. Deze oefeningen zorgen voor vertrouwdheid en eigenheid met het lichaam.

 

50 minuten 
€95

Op een sportieve manier gaan de kleuters meten, werken met getallen, en begrippen in de ruimte verkennen. Het bereiken van deze cognitieve doelen wordt door bewegingsactiviteiten extra gestimuleerd.

Wanneer de lesinhoud bewegend wordt aangeboden, blijkt dat kinderen beter scoren op bepaalde testen. Daarnaast zouden ze ook meer aandachtig en betrokken zijn bij de taak.

50 minutes 
€95

Kinderen in de lagere school hebben soms moeite met schrijven en andere fijne handelingen, dit komt door een achterstand van de fijne motoriek. 

Het is belangrijk dat ook in de kleuterschool hier aan gewerkt wordt. De kinderen gaan hier op een actieve wijze aan werken door met verschillende voorwerpen te experimenteren.

50 minuten 
€95

Met circomotoriek leren kleuters d.m.v. bewegingsspelletjes op verschillende manieren om te gaan met elkaar.

Elk spel legt de nadruk op samen, met en of tegen elkaar spelen. Hierbij wordt de individuele, sociale, motorische en creatieve ontwikkeling gestimuleerd.

 

50 minuten 
€95

Reeksen

Kies uit één van onze geweldige reeksen vol leerrijke en leuke workshops.
Elke reeks is uitgewerkt in een thema en op maat van kleuters. Wij komen naar jouw school om alle workshops te begeleiden.

Wanneer de lesinhoud bewegend wordt aangeboden, blijkt dat kinderen beter scoren op bepaalde testen. Daarnaast zouden ze ook meer aandachtig en betrokken zijn bij de taak. Aan de hand van bewegingsspelen gaan de kleuters meten, werken met getallen en begrippen in de ruimte verkennen. Hiernaast gaan ze luisteren, spreken en werken met letters. Op psychomotorisch vlak wordt er gewerkt rond lichaams- tijd- en ruimteperceptie. 

Schema:

 • Wiskunde: werken met getallen
 • Wiskunde: meten en ruimteperceptie
 • Wetenschap: natuur  
 • Wetenschap: techniek
 • Nederlands: luisteren en spreken       
 • Nederlands: lezen, taalbeschouwing en woordenschat

 

Aantal workshops: 6

 

Prijs: €480

Deze lessenreeks focust zich op activiteiten waarbij de kleuters tegen elkaar, met elkaar en samen gaan spelen. Om te beginnen gaan ze elkaars kracht meten en hun grenzen aftoetsen. Hierbij moeten ze het verschil tussen stoeien en vechten leren kennen. Vervolgens komen er meer spelletjes aan bod waarbij de kleuters vooral met elkaar gaan spelen en de nadruk ligt op op bewegingsplezier, lichaamscontact, zelfvertrouwen en creativiteit. Tegen het einde van de reeks wordt er overgegaan van samenwerken per twee naar leuke opdrachten die ze in groep moeten uitvoeren.

 

Schema:

 • Stoeispelen: veilig spelen en grenzen aftoetsen
 • Stoeispelen: lichaamsbewustzijn creëren
 • Circomotoriek: partnerspelen  
 • Circomotoriek: acrobatische spelen
 • Teamwork: samenwerken in duo’s en kleine groepen
 • Teamwork: samenwerken in grote groepen

 

Aantal lessen: 6

 

Prijs: €480

Deze lessenreeks focust zich op prikkeling van zintuigen, creëren van rustervaringen en aftasting van eigen grenzen met behulp van yogahoudingen, mindfulnessopdrachten en meditatietechnieken. We gebruiken hierbij verhaal- en spelvormen om de kleuters zich volledig te laten inleven in de activiteiten en in te spelen op hun fantasiewereld.

 

Schema:

 • Yoga in het dierenbos
 • Mindfulness & meditatie
 • Yoga op avontuur
 • Mindfulness & meditatie
 • Yoga in een sprookje

 

Aantal workshops 5

 

Prijs: €400

Deze website maakt gebruik van cookies